Nieuwe tools voor PrEP, MSM en jongeren
 
Klik hier als je deze mail niet kunt lezen.
 
 
Oktober 2018
Samen werken aan minder soa's
 
 
 

Beste relatie,

 

Elke dag werken we eraan om jou te ondersteunen in je werk op het gebied van soa’s, hiv en seks. Daarom hebben we weer nieuwe tools ontwikkeld, voor jou én om specifieke doelgroepen te kunnen te bereiken. Kijk met welke tools, maar ook nieuws en verdieping, jij direct aan de slag kunt!

 

 
 
 
Zorgelijk: Huisartsen hebben beperkte kennis van PrEP
 

Huisartsen spelen een belangrijke rol bij de implementatie van PrEP maar een deel heeft nog onvoldoende kennis. Dit blijkt uit onderzoek van AMC Amsterdam. Toch verwelkomen huisartsen PrEP in het hiv-preventiebeleid. Anderzijds zijn er ook zorgen. Lees de onderzoeksuitslagen met commentaar van huisarts Jan van Bergen.

 
Wat weten huisartsen wel en niet over PrEP?
 
 
 
 
 
 
17 oktober: werkconferentie seksuele gezondheid van MSM

Wil je de laatste cijfers en inzichten over seksgedrag en gezondheid van MSM? Op 17 oktober presenteren wij met Universiteit Utrecht en het RIVM de resultaten uit de Survey Mannen & Seksualiteit 2018. Tijdens deze conferentie bespreek je uitkomsten met andere professionals en trek je conclusies voor je eigen werk. 

 
 
 
Geef je op voor de werkconferentie
 
 
 
 
 
 
Side event AIDS 2018 was zeer waardevol’
Eind juli lieten zo’n 100 professionals zich inspireren tijdens het Soa Aids Nederland side event tijdens AIDS 2018. ‘Heel zinvol om samen uitdagingen te bespreken’, vond Sophie Boers, arts bij Stadskliniek. Heb je dit event gemist? In de video krijg je in twee minuten een indruk van deze waardevolle dag.  
 
 
Ervaar het side event in 2 minuten
 
 
 
 
Blended leren met Digitale Leerweken en Nationaal Congres 2018
 
Combineer online leren met het ontmoeten van andere deelnemers, docenten en experts. Tijdens de Digitale Leerweken (19 nov. t/m 16 dec.) volg je nieuwe, geaccrediteerde workshops over soa's, hiv en seks. Op het Nationaal Congres Soa * Hiv * Seks (23 nov.) verdiep je je met anderen nog verder. Maak nu een account aan en ontvang bericht zodra de online workshops starten. 
 
Ik wil een reminder om te starten met de leerweken 
 
 
 
 
Nieuw: Persoonlijk online advies over PrEP voor MSM
 

Mannen die seks hebben met mannen (MSM) kunnen nu via chat anoniem en 24/7 advies krijgen over PrEP. Deze nieuwe tool adviseert of PrEP iets voor hen is en hoe het te gebruiken. Adviezen zijn gebaseerd op de andelijke PrEP-richtlijn en Mantotman.nl/prep. Zo kunnen zij zich in hun eigen tijd oriënteren op PrEP.

 
Probeer de PrEP.advies.chat
 
 
 
 
 
 
Jongerenwebsite Sense.info nu ook in Engels
Sense.info - dé site voor jongeren met vragen over seks - is nu ook in het Engels beschikbaar. De belangrijkste onderdelen van de populaire site zijn vertaald, zoals info over seks, soa’s en zwangerschap. Handig om bijvoorbeeld buitenlandse studenten en jonge migranten naar te verwijzen.
 
 
 
Bekijk Sense.info in het Engels
 
 
 
 
Agenda
 
 
 
19 november t/m 16 december
Digitale Leerweken Soa Hiv Seks 2018

 

Volg 7 nieuwe online workshops én een webinar op het gebied van soa, hiv en seks. Ontwikkeld met beroepsgroepen. Duur: 1 tot 2,5 uur. Kosten: gratis, incl. accreditatie.

 

Meld je nu alvast aan
 
 
23 november
Nationaal Congres Soa * Hiv * Seks 2018

 

Kom naar het Nationaal Congres op 23 november in de Beurs van Berlage en verdiep je in soa, hiv en seks. Het thema is ‘Samen naar een doorbraak’. Duur: 1 dag. Kosten: 100 euro

 

Meer over het congres
 
 
 
 
Wij zijn benieuwd naar je mening
 

Help ons om deze nieuwsbrief te verbeteren.

Laat weten wat je er van vindt. Dank je wel!

 
 
 
 
 
 
 
Volg ons op
 
Deze nieuwsbrief is gestuurd aan het volgende e-mailadres: .
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een relatie bent van Soa Aids Nederland.

Meld je hier af.