En tips van Liesbeth Vasen om zwangerschap en soa’s met jongeren te bespreken
 
Klik hier als je deze mail niet kunt lezen.
 
 
Juli 2018
Samen werken aan minder soa's
 
 
 

Beste relatie,


Samen soa’s bestrijden en werken aan nul nieuwe hiv-infecties in Nederland. Om dit te bereiken delen wij met jou actuele onderwerpen, leerzame casussen en praktische tools voor jouw praktijk. En vergeet de agenda niet, met ons AIDS 2018 Side Event en interessante trainingen. Fijne zomer!

 

 
 
 
RIVM-rapport: meer soa-consulten maar ook uitdagingen
 

In 2017 hebben meer Nederlanders zich laten testen op een soa, zowel bij de huisarts als via de GGD. Het percentage mensen waarbij een soa werd gevonden blijft stabiel. Dit blijkt uit het nieuwe RIVM-jaarrapport over soa’s in Nederland in 2017. Het rapport laat ook zien dat er drie grote uitdagingen liggen voor zorgprofessionals zoals jij.

 
3 uitdagingen voor de GGD
 
 
 
 
 
 
Onacceptabel: veel geweld tegen sekswerker
Sekswerkers in Nederland ervaren onacceptabel veel emotioneel, seksueel, fysiek en financieel-economisch geweld. Ook beschermt de wet- en regelgeving hen niet, blijkt uit onderzoek van Soa Aids Nederland en belangenvereniging PROUD. Alleen een veilige situatie biedt ruimte voor veilige seks. Maak geweld tegen sekswerkers daarom bespreekbaar op het spreekuur.
 
 
 
Dit moet je weten over sekswerk en geweld
 
 
 
 
 
 
Vernieuwd dossier PrEP voor MSM

Voor de doelgroep MSM is het onderdeel over PrEP op mantotman.nl vernieuwd. Cliënten vinden hier de meest actuele info over de hiv-preventiepil. Met duidelijke animatiefilmpjes, handige slikschema’s en verhalen van mannen die PrEP gebruiken kan iedereen goed worden voorgelicht. Ook handig als je voor je werk meer wil weten over PrEP.

 
 
 
Bekijk dé site over PrEP voor MSM
 
 
 
 
Casus: 15-jarig meisje mogelijk zwanger na onveilige seks
 

Hoe handel je bij zorgen rondom soa’s en anticonceptie bij jonge cliënten? Liesbeth Vasen, sociaal verpleegkundige bij GGD Rotterdam-Rijnmond vertelt over haar aanpak bij Lei, een 15-jarig meisje dat bang is zwanger te zijn. Ook geeft ze advies en tips over hoe jij kunt omgaan met jonge cliënten met een risico op zwangerschap en/of soa’s.

 
Liesbeth’s aanpak met 7 tips voor jou
 
 
 
 

Wat jij kunt leren van e-health

 
In 1988 gingen wij voor het eerst online met prostitutie.nl en soa.nl. In twintig jaar tijd ontwikkelden we een scala aan e-health tools en campagnes, zoals: chats, interactieve voorlichtingscampagnes en e-learning. We nemen je mee in de ontwikkelingen van de afgelopen twintig jaar. Ook geven we een voorproefje van onze innovatieve interventies die we in petto hebben voor 2018.
 
Leer van 20 jaar e-health voor minder soa’s
 
 
 
 
 
 
Terugblik: Van dubieuze party-pil naar serieuze hiv-preventie
Ons verhaal is helder: zonder PrEP geen einde aan hiv. In ons jaarmagazine over 2017 lees je hoe we andere partijen meekregen, barrières wegnamen bij professionals en gebruikers van de hiv-preventiepil nog enthousiaster maakten. Nu de overheid nog, waarbij we pleiten voor vergoeding.
 
 
 
De kanteling van PrEP in 2017
 
 
 
 

Nieuw in de webshop

 
 
 
 
 
103 vragen over jongeren en seks
Hoeveel jongeren gebruiken geen condoom bij een onenightstand? Antwoord op deze en meer vragen vind je in het boekje ‘103 vragen over jongeren en seks’, gebaseerd op het landelijk onderzoek ‘Seks onder je 25e’. Interessante kennis voor jou, nuttig bij voorlichting aan jongeren én ouders en een must have voor de wachtkamer.
 
 
 
 
Bestel nu: 103 vragen over jongeren en seks
 
 
 
 
Agenda
 
 
 
23 t/m 27 juli
Internationale conferentie AIDS 2018


AIDS 2018 komt naar Nederland: De International AIDS Society organiseert het grootste gezondheidscongres ter wereld dit jaar in Amsterdam. Wij zijn er ook!

 

Over AIDS 2018
 
 
26 juli
Side Event AIDS 2018 door Soa Aids Nederland

 

Tijdens Aids2018 organiseren wij een side event voor Nederlandse professionals met toonaangevende sprekers en interactieve workshops over hiv en aids.

 

Side Event AIDS 2018
 
 
 
 
14 september 2018

3e MINTned congres Motiverende
Gespreksvoering

 

3e congres Motiverende over gespreksvoering met als hoofdthema autonomie. Er zijn lezingen en workshops over dilemma’s en toepassingen. Utrecht, kosten: € 125,-.

 
Bekijk dit congres​​​​​​​
 
 
19 nov t/m 26 dec
Digitale Leerweken Soa Aids Nederland

 

Verbeteren je kennis en vaardigheden op het gebied van seksuele gezondheid. Volg gratis onze online workshops over soa, hiv en seks. Er zijn 8 nieuwe thema’s. 1 tot 2,5 uur, kosten: gratis incl. accreditatie.

 
Digitale Leerweken
 
 
 
 
Wij zijn benieuwd naar je mening
 

Help ons om deze nieuwsbrief te verbeteren.

Laat weten wat je er van vindt. Dank je wel!

 
 
 
 
 
 
 
Volg ons op
 
Deze nieuwsbrief is gestuurd aan het volgende e-mailadres: .
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een relatie bent van Soa Aids Nederland.

Meld je hier af.